blogi Tarja Kivilahti

Aurinkoinen kesä lähestyy ja kotimaanmatkailijat ovat tämänkin kesän ykkösasiakkaita. Onko matkailuyrityksesi valmis vastaanottamaan heidät? Löytävätkö asiakkaat yrityksesi ja sen tarjoamat palvelut?

 


blogi matkailun supervoimat

Haasteiden lisäksi tämä aika on tuonut matkailualalle myös paljon uusia mahdollisuuksia. Vuonna 2019 suomalaiset tekivät ulkomaille 8,1 miljoonaa vapaa-ajan matkaa. Halu matkustaa, tarve nähdä ja kokea ei ole kadonnut minnekään. Tänäkin vuonna meillä on valtava määrä potentiaalisia uusia kotimaan matkaajia ja jo viime kesästä saatuja tulevaisuuden kanta-asiakkaita. Viime kesän jälkeen tiedämme jo paljon kotimaan matkailijoiden lomakäyttäytymisestä.

Nyt viimeistään on aika hioa omat tuotteemme ja palvelumme kuntoon. Ja pitää huolta siitä, että matkailijat löytävät yrityksemme. Tuotteet on tuunattu sellaiseen muotoon, että kotimaan matkaaja on valmis ostamaan. Mieti myös lisämyynnin mahdollisuudet! Mitä erityistä voit tarjota kotimaassa matkaavalle?


Tarkista saavutettavuus

Ovatko löytämiseen ja saavutettavuuteen kaikki välineet kunnossa? Nettisivut aukioloaikoineen sekä kesän tuotteineen ja uutuuksineen, sosiaalisen median kanavat, opasteet sekä lähialueen yrittäjien ja oman kaupungin tai kunnan matkailuinfon kanssa yhteistyö kunnossa? Ja onhan kaikki tärkeimmät digitaaliset kohtaamispisteet hallussa (Google, varauskanavat yms), jotta etsittäessä palvelusi löydetään.
Matkailijoiden turvallisuus on edelleen tärkeää huomioida joka vaiheessa. Myös turvallisuuteen liittyvä informointi tuo yrityksellesi vastuullisen maineen.

Ihmiset haluavat luontoon tuulettumaan ja elpymään

Vuonna 2020 Suomen kansallispuistoissa kävi 4 miljoonaa kävijää ja tänä vuonna tahti jatkuu vähintäänkin yhtä vilkkaana. Onko yhteistyö lähellä olevien kansallispuistojen kanssa hiottu kuntoon? Luonto, meri ja vesistöt tulevat olemaan tänäkin kesänä kotimaan matkailun helmiä. Aktiivituotteet: pyöräily, vaellus, veneily ja muu liikkuminen ovat todella kysyttyjä.

Yhteistyössä on voimaa. Kun kaikki suosittelevat toisiaan on se aina win – win eli alueen yrittäjien tukeminen naapurin kanssa kilpailemisen sijasta tuo usein paremman tuloksen kaikille.
Onko tuotteesi hinta kotimaan matkailijan lompakolle sopiva? Tuotekohtaisella tuloslaskelmalla voidaan varmistaa, että tuotteen hinta on asiakasystävällisyyden lisäksi myös yrittäjäystävällinen eli ansaintalogiikka on kaikessa kaupassa mukana.


Huomioi kesän perinteisten loma-aikojen ja kanta-asiakkaiden lisäksi myös etätyöntekijät, lähde lähelle – minilomalaiset, paljon vapaa-aikaa omaavat usein ulkomailla pitkiä aikoja viettävät henkilöt ja nuoret aikuiset aktiiviliikkujat. Jos yrityksesi on aiemmin toiminut hyvin sesonkivoittoisesti, on nyt aika miettiä, miten toiminnan ympärivuotisuus varmistetaan, kun potentiaalisia kotimaan matkaajia on tarjolla paljon.


Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen

Käy läpi omat tuotteet ja palvelut ja mieti mitkä ovat tämän kesän kotimaan matkailun timanttituotteita? Sitten vain niitä hiomaan, mikäli tähän tarvitsette yrityksessänne apua, Supervoimat.net –tiimimme auttaa kaikenlaisissa haasteissa, pienissä ja isommissa käytännönläheisesti.

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää >>

Aurinkoisia kevätpäiviä ja menestyksellistä kesäsesonkia toivottaen,

Tarja

 

Tarja Kivilahti vastaa Supervoimat.net-tiimin TULOS-työstä, eli resurssiviisaasta tuotteistuksesta, ansaintalogiikan ja lisäarvon metsästyksestä sekä tulosremonteista. 

Avainsanat: , , , , ,