matkailu digitaalinen ostettavuus

Maaliskuun blogissa kollegani Anne avasi uuden tuotteen tai kohteen valovoimaista lanseerausta. Hän suositteli, että hyödynnät tarinallistamista, eli rakennat myös lanseerauksesta moniaistisen tarinakokemuksen elämyksellisen ydintarinan avulla. Tämä onkin erittäin tärkeää, että uusi tuotteesi erottuu massasta ja kiinnittää asiakkaittesi huomion.

Seuraavaksi tarina ja tuotteesi USP:it pitää saada esille eri kanaviin siten, että se on sinulle strategisesti mahdollisimman kannattavaa: kokonaisvaltaisesti kärkituotteet, pääkohderyhmät ja sesongit huomioon ottaen – eli siten, että yrityksesi liikevaihto ja liikevoitto kasvavat.

 


digitaalinen ostettavuus matkailu

Varmista paikkasi auringossa

Rakennamme digitaalisen ekosysteemin kattamaan kaikki tärkeimmät kohtaamispisteet, jotka asiakkaasi palveluusi matkansa aikana kohtaavat. Näin sinun tuotteesi paistattelee kohta juuri siellä, missä asiakkaasi sitä etsivät. Digitaalisen löydettävyyden ja ostettavuuden varmistaminen luo kassavirtaa matkailualalla.

Asiakkaan polku laitetaan siis tässä vaiheessa kaiken keskiöön. Tiedolla johtaminen luo meille selkeät askelmerkit matkailutuotteen asiakaspolun kartoittamiseen. Kun tiedämme mistä suunasta ja mihin aikaan aurinko meille paistaa, voimme hakeutua juuri oikeaan paikkaan nauttimaan valosta ja lämmöstä.

 

Älä pala, tee strateginen projektisuunnitelma

Monikanavainen maailmamme ja useat eri järjestelmä-implementoinnit integraatioineen aiheuttavat usein päänvaivaa ja aikataulutuksen haasteita. Kumpi tulee ensin, muna vai kana? Tarvitset myös tästä syystä hyvän tarinalähtöisesti tuotetun strategisen projektisuunnitelman ja sen toteuttamisen.


hotellilanseeraus projekti

Uusi kohteesi on nyt valmiina ottamaan asiakkaat vastaan! On aika luoda tärkeimmät myynnin ja markkinoinnin KPI-mittarit, ja olet aloittanut tiedolla johdetun liiketoiminnan. Kun keräät mahdollisimman paljon myös asiakaspalautteita ja kommentteja uudesta tuotteesta, voit vielä ketterästi tehdä parannuksia.

Nyt voit laittaa aurinkolasit silmillesi ja antaa auringon paistaa kasvoillesi.

Tarvitsetko apua lanseerauksessa? Tiimiltämme löytyy osaamista ja näkemystä. Suunnittelemme juuri sinun kohteesi lanseerauksen: tarinan – aikataulun sekä – ennen kaikkea – marssijärjestyksen – eri toimenpiteiden suhteen. Matkailualan liiketoiminnan strategisena ammattilaisena olen ollut mukana suunnittelemassa ja hoivaamassa asiakkaan digitaalista polkua sekä lanseeraamassa hotelleja vuodesta 2006. Silloin työskentelin Cumulus-hotellien Brand Management -tiimissä, sittemmin vuodesta 2014 perustamassani Point Box®- mainostoimistossa. Oman yritykseni nimissä olen toiminut lanseerauksissa projektinjohtaja mm. Hotel Haaga Central Parkin re-brändäyksessä, uuden De Gamlas Hem Hotel & Restaurant -boutique-hotellin lanseerauksessa sekä tällä hetkellä Nuuksioon elokuussa avattavan Haltia Lake Lodge -luontohotellin tuotteistamisessa ja projektinhallinnassa. Muihin lanseerauksiini voit tutustua täällä >>

Oletko sinäkin lanseeraamassa uutta tuotetta tai kokonaista uutta kohdetta? Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä Supervoimat.net-tiimin kanssa sinulle tiedolla johdettu lanseeraus, joka toimii oikeassa paikassa, oikealle kohderyhmälle >>

 

Kevätiloa ja palataan asiaan digimarkkinoinnin merkeissä,

Anni

 

Anni Järvenpää vastaa Supervoimat.net-tiimin TOIMINTA-työstä, eli strategisesta markkinointisuunnitellusta ja tuotteistuksesta. Digitaaliset kohtaamispisteet ja kanavahallinta ovat Annin erikoisalaa – kaikki kivet käännetään ja sisäiset prosessit rakennetaan siten, että asiakas ei tipu matkalla kyydistä! Anni on tehnyt matkailumarkkinointia vuodesta 2006 ja on sitä ennen hankkinut vankan kokemuksen alan operatiivisesta toiminnasta hotellialalta. Koulutukseltaan hän on Master of Science in International Hotel and Tourism Leadership.

Avainsanat: , , , , , , , , , ,