hotellilanseeraus

Uuden tuotteen tai jopa kokonaisen uuden kohteen lanseeraus voi tuntua siltä kuin seisoisit vuoren rinteellä, ja maasto avautuu edessä mahdollisuuksien loputtomana virtana. Ilmassa väreilee odotusta, hiljaisuus on kosketeltavaa, on aika lanseerata. Mutta miten? Auttaisiko, jos ottaisi keuhkot täyteen ilmaa ja pitäisi riittävästi ääntä? Jos ampuisitkin ilmaan ilotulitteita ja jakaisit värikkäitä flyereita? Päätyisivätkö hienot lentolehtiset vain kojoottien ruuaksi?


Tuhlaisit resursseja ja rahaa, mutta et tekisi tulosta. Olisit vuorellasi yksin ilman asiakkaita.

 


matkailu lanseeraus tarina

Palataanpa arkitodellisuuteen. Mikä olisi ratkaisu? Miten etenet kohti valovoimaista lanseerausta?

Suosittelen, että hyödynnät tarinallistamista eli rakennat myös lanseerauksesta moniaistisen tarinakokemuksen. Näin tein muun muassa Lumiukkomaailman lanseerauksessa, jonka avajaisjuhlassa lumiukot saapuivat ensikertaa Pajakylään. Itsensä Joulupukki vastaanotti lumiukot tarinaksi käsikirjoitetussa tilaisuudessa, jossa hahmot myös esiteltiin jokainen omalla persoonallisella tavallaan.

Kohteen ja tuotteen tarina

Tarinallistajana pidän tärkeänä, että kohteella tai tuotteella on itsesään vahva elämyksellinen tarina. Jos tätä ei ole, on tehokkaan lanseerauksen suunnittelu haastavampaa. Sinulla ei ole elementtejä, joista rakentaa markkinointiviestinnän erottuvia tarinatekoja. Voit hyödyntää tarinaelementtien tunnistamiseen kehittämääni Stooripuu-menetelmää >>

 

Asiakkaan näköistä tarinaa

Tärkeää lanseerauksen suunnittelussa on, että tiedät sinun ihanneasiakkaasi. Kun tiedät, ketä tavoittelet, kenen tarinamieltä tahdot puhutella, on kaikki helpompaa. Tee asiakkaidesi näköistä tarinaa, valitse tyylilaji asiakkaan ei yrityksesi mukaan. Etsi keinoja asiakkaiden osallistamiseen. Keskity tekemään tarinatekoja, joilla kiinnität asiakkaidesi huomion kaikissa tärkeimmissä myynti- ja markkinointikanavissasi. Vuorelta on laskeuduttava vuorovaikutukseen, et voi huudella vain vuoren päältä. Kutsu asiakkaat mukaan ja tarjoa maistiaisia siitä, mitä nyt on tarjolla. Luo suhteita, ja tee yhteistyötä heidän kanssaan, jotka innostuvat tuotteestasi.


Lanseerauksen juoni kuljettaa asiakkaan luoksesi

Mieti lanseerausta kokonaisuutena juonellisena tarinana, joka koostuu erilaisista palasista ja vaiheista. Kiinnitä huomioita erityisesti visuaalisuuteen, kuviin. Hyödynnä draaman kaarta, luo istutuksia, lunastuksia, jännitystä, käänteitä, huippukohtia >>. 

Mieti mikä on se mihin haluat tarinan johdattavan asiakastasi? Pidä huolta siitä, että varmasti lunastat antamasi lupauksen. Varmista, että asiakas pääsee mukaan tarinaan, kun hän ostaa tarjoamasi elämyksen. Aktivoi ensimmäiset asiakkaasi sekä kohteesi pilottiryhmät kertomaan kokemastaan muille. Hyödynnä tässä erilaisia tarinaformaatteja ja aktivoi asiakasta myös paikan päällä.


lanseeraus

Strategisella projektisuunnittelulla maaliin asti

Aurinko paistaa nyt liiketoiminnassasi. Olet matkalla kohti valovoimaista lanseerausta. Tarvitset kuitenkin myös tarinalähtöisesti tuotetun strategisen projektisuunnitelman ja sen toteuttamisen. Matkailualan liiketoiminnan strateginen ammattilainen suunnittelee juuri sinun kohteesi lanseerauksen aikataulun sekä – ennen kaikkea – marssijärjestyksen – eri toimenpiteiden suhteen. Tästä kollegani Anni Järvenpää ottaa kopin. Tällä hetkellä hän toimii hotellilanseerauksen projektinjohtajana ja konseptisuunnittelun viimeistelijänä Nuuksioon valmistuvassa Haltia Lake Lodge -luontohotellissa.

Kun lanseeraus onnistuu, saat erityistä huomiota ja viestisi läpi valitussa kohderyhmässä. Tuotteesi on huomioitu mediassa, ennen kaikkea sen ovat löytäneet asiakkaasi. Nyt on aika pitää huolta asiakkaista, innostaa ja sitouttaa heidät faneiksi, palaaviksi ja suositteleviksi asiakkaiksi.

Vuoren takaa nousee uusia päiviä, jotka tuovat yrityksellesi entistä parempaa tulosta. Kun teet uusia lanseerauksia, ovat ne kuin jatko-osia tarinassasi!

Haluaisitko sinäkin kohteellesi tai tuotteellesi valovoimaisen lanseerauksen tarinallistamisen avulla?

Ota yhteyttä niin kerromme lisää, miten Supervoimat saadaan liikkeelle ja toimimaan myös sinun yrityksesi parhaaksi >>

 

Palataan asiaan tarinallistamisen merkeissä,

Anne

 

Anne Kalliomäki vastaa Supervoimat.net-tiimin TARINA-työstä. Anne on tarinallistaja ja tarinallistaminen-menetelmän kehittäjä. Hän toi tarinallistaminen termin ja tarinallistaja-ammattinimikkeen liiketoiminnan kentälle 10 vuotta sitten. Anne on tehnyt yli sata ydintarinaa, satoja tarinallistamisen koulutuksia eri liiketoiminnan aloille ja kirjoittanut palkitun kirjan tarinallistamisen menetelmästä.
Hän haluaa iloita kanssasi siitä, mitä tarinallistamisen avulla voidaan sinun yrityksesi liiketoiminnassa saavuttaa. Anne auttaa sinua menestymään muuttuneessa maailmassa, jossa asiakaskokemus, tunteet, elämyksellisyys ja merkityksellisyys ovat liiketoiminnan ytimessä.

Avainsanat: , , , , , , ,