Matkailuyritykselle tarina on tärkeä työväline erottumiseen ja elämysyrityksen liiketoiminnan johtamiseen. Mutta ei ole aina helppoa rakentaa oman yrityksen tarinallistamista asiakaslähtöisesti. Toisinaan emme näe riittävän pitkälle tulevaan, tai katsomme asioita ylipäätään liikaa vain omasta näkökulmastamme.


Emme tunnista asiakkaidemme tarpeita ja toiveita. Olemme ikään kuin sumussa, vailla tietoa.


Kun rakennat yrityksesi elämyksellistävän ydintarinan tiedon avulla asiakaslähtöisesti, tunnet nykyiset asiakkaasi paremmin ja tiedät mitä asiakkaasi arvostavat eritysesti sinun yrityksesi toiminnassa. Näin hahmotat mahdollisuudet ennakoida ja suunnitella tulevia kausia tarkemmin. Johdat liiketoimintaasi kestävällä tavalla ja nojaat selkeisiin arvoihin. Näin osaat myös keskittää henkilöstösi asiakaspalvelutehtäviin oikeaan aikaan.


Tiedon avulla pystyt myös löytämään uusia, juuri sinun yrityksellesi sopivia asiakaskohderyhmiä. Datan avulla teet markkinointiviestintääsi tehokkaasti: tavoitat juuri heidät, joille tarjoamasi elämys parhaiten toimii, jotka ovat valmiita ostamaan.


Supervoimat-tiimimme auttaa rakentamaan tarinaasi tiedon avulla. Laita viestiä niin katsotaan yhdessä, miten se sinun yrityksessäsi parhaiten onnistuu >>.


Ps. Business Finlandin Webinaarissa 1.12. Supervoimamme TIETO ja TARINA avaavat lisää sitä, miten johdat tarinaasi tiedon avulla. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä >>.

Aurinkoisin syysterveisin,

Anne ja Hanna

Avainsanat: , , , ,