matkailun tuottojohtaminen

Onko kukaan välttynyt termiltä ”Matkailun tiedolla johtaminen” viimeisen vuoden aikana? Myös Visit Finland ja useat alueorganisaatiot ovat ryhtyneet puhumaan tiedolla johtamisen merkityksestä. Tiedätkö miten sinä voit hyödyntää tietoa omassa työssäsi? Tieto on kuin sään lukemista, tilanteet elävät mutta silti kannattaa olla ajan tasalla. Tieto luo kilpailuetua.

Toiminnanohjaus- ts. PMS, varaus- ja kassajärjestelmäsi ovat tiedon hiutaleiden kultakaivoksia. Monet käyttävät kuitenkin vain murto-osaa näiden järjestelmien toiminnallisuuksista ja mahdollisuuksista.
Mikä on oma tilanteesi? Ovatko asetukset ja työtavat sellaiset, että kallisarvoinen tieto jää asiakaspalvelussa, myynnissä ja markkinoinnissa hyödyntämättä? Ajatteletko, että nyt pandemian aikana ei kannata keskittyä tiedolla johtamiseen, kun tilanteet muuttuvat niin nopeasti? Tai että aiempien vuosien tiedot ovat jo menettäneet merkityksensä?
Päinvastoin. Niin ennen pandemian aikaa kuin tämän ajan ymmärtämisellä voidaan suunnitella kestävämpää tulevaisuutta – ennakoimalla eli tarkastelemalla tietoon pohjautuvia vaihtoehtoja, skenaarioita. Ehkä oletkin jo pidemmällä kuin uskoit? Alla muutamia vinkkejä. 


matkailun tuottojohtaminen

Tarkastellaan asioita lumipalloina, jotka saavat lopulta aikaan positiivisen lumipalloefektin. Tieto valuu kaikkeen toiminnassa ja alat nähdä tuloksia.

  • Ensimmäinen pallo on helppo. Varmista, että voit seurata päiväkohtaisia avainlukuja niin liikevaihdon kuin asiakasmäärien osalta.
  • Toinen pallo. Varmista myös, että tiedot pitävät paikkansa. Tästä datasta saat luotua päivä- ja kausitrendien seurannan. Parhaimmissa järjestelmissä nämä ja monet muut analyysit ovat standardina.
  • Seuraavat lumipallot muodostuvat kaikista digitaalisista järjestelmistä, joita yrityksellä on käytössä. Nyt on tarkasteltava mitä nämä tiedot kertovat asiakkaista? Miten hyvin tiedot ovat yhdistettävissä? Älä unohda epävirallisia tietoja, jotka eivät ole digitaalisessa maailmassa.
  • Pikkuhiljaa tiedon pallot muodostavat jo ison keon. Nyt näet onko haaste järjestelmissä, tiedon oikeellisuudessa vai kenties työtavoissa? Monesti edessä on niin järjestelmän uudistaminen kuin tiimin työtapojen muokkaaminenkin.
  • Kun kaikki pallot ovat järjestyksessä ja turha loska korjattu pois tieltä on eteneminen hetki hetkeltä helpompaa. Jos tiedon keräämiseen eteen ei ole tehty aikaisemmin työtä, on edessä alkuun kovaa työtä, kunnes tieto saadaan tuottamaan. Mutta se kannattaa.


matkailun tuottojohtaminen

Kun tiedot ovat oikein, luotettavia ja oikeassa paikassa on hyppy korkeuksiin lähempänä. Mittaamalla edistystä, seuraamalla sisäisiä ja ulkoisia indikaattoreita ja tuloksia tieto näyttää lisätoimenpiteiden tarpeen.

Tarjoa itsellesi mahdollisuus tarkastella uusien trendien vaikutusta aiempaan toimintaan. Mikä on toiminut aiemmin, onko sitä olemassa tulevaisuudessa? Kun tiedot ovat järjestyksessä, uuden tiedon edessä on helpompaa valita suunta tulevaan suunnitelmallisesti.

Päästä luovuus valloilleen. Tieto kertoo tarinaa, avoimuus ja innokkuus mahdollisuuksien löytämiseksi asiakaslähtöisesti niin sateessa, tuiskussa kuin auringonpaisteessa avaa ehkäpä jotakin aivan uutta ja erilaista kuin olette aiemmin kokeilleet.

Aika- ja henkilöresurssien ollessa tiukoilla voi tuntua, etteivät resurssit riitä ensimmäisten hiutaleiden kokoamiseen? Tarjoan Supervoimissa yrityksille tiedolla johtamisen starttia, jossa varmistetaan, että tietojen perusseuranta on kunnossa ja luodaan yrityksenne resursseille sopivat toimintatavat. Näillä keinoilla tuottojen johtaminen helpottuu. Tarvittaessa sparraamme rinnallanne pidempäänkin, autamme palvelunne tarinallistamisessa ja markkinointisuunnitelman laatimisessa sekä kustannusten tarkastelussa.

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää >> 

Palataan asiaan tuottojohtamisen merkeissä,

Hanna

Hanna Lak vastaa Supervoimat.net-tiimin TIETO-työstä. Hanna on Suomen johtavia tuottojohtamisen ja matkailun tiedolla johtamisen erityisasiantuntijoita. Hän on aiemmin vastannut globaalin innovaattorin Starwood Hotels & Resorts tuottojohtamisen koulutuksesta ja tiedolla johtamisen analyysi ja ennakointiapplikaation kehittämisestä Euroopan Afrikan ja Lähi-Idän alueella. Hanna vastaa markkinatrendipalvelun Benchmarking Alliancen Suomen toiminnoista sekä on perustanut Suomen ensimmäisen matkailun tiedolla johtamisen erityistapahtuman Nordic Revenue Forumin, jonka partnereina ovat maailman johtavat ratkaisujen tarjoajat.

Avainsanat: , , , , , , , ,