strateginen matkailumarkkinointi

Elokuun blogissa kollegani Anne Kalliomäki avasi kestävän matkailumarkkinoinnin rakentumista tarinallistamisen perustuksille. Hän suositteli, että hyödynnät omaa elämyksellistävää ydintarinaa, punaista lankaa, joka ohjaa niin tuotteistamiseen, palvelumuotoiluun kuin tietysti myös markkinointiviestintään liittyviä valintojasi. Mitä vahvemman oman tarinaelämyksen tuotat, sitä paremmin erotut, sitä parempi fokus tekemisessä.

Nyt kun olet lähtenyt matkallesi kestävän markkinoinnin maailmaan, ydintarina ohjaa kulkuasi virrassa eteenpäin. Kestävän markkinoinnin saavuttamiseksi otat laivallesi johtotähdiksi markkinoinnin suunnittelun, ennakoinnin, mittaamisen ja sinnikkään tekemisen, jossa ei tavoitella pikavoittoja vaan kestävää kasvua. Miten se tapahtuu? Siitä seuraavaksi.

strateginen matkailumarkkinointi Anni Järvenpää

Älä anna syyspuuskien heitellä – suunnittele, ennakoi ja mittaa

Tuulenpuuskat vievät laivaasi aalloilla joskus sinne tänne. Älä kuitenkaan itse toimi reaktiivisesti niiden suhteen, vaan suunnitellusti. Kaikkiin muutoksiin ja trendeihin ei tarvitse lähteä mukaan. Mieti tarkkaan, mikä toimii juuri sinulle ja asiakkaillesi?

Markkinoinnin päätehtävä on tuoda kauppaa yritykseesi. Etenkin digitaaliset alustat mahdollistavat loistavasti nopeatkin toimenpiteet myynnin kirittämiseksi, mutta suunnittelematon toiminta ei tuo tulosta, lukuun ottamatta isot onnenkantamoiset. Strateginen ja kestävä markkinointisuunnittelu ja -toteutus rakentaa kestävän perustuksen koko vuoden sesongeille, tuotteistukselle ja kampanjoinnille: koneisto pyörii suunnitellusti ja mitattavasti suunnitelman pohjalta. Ja kuten me vesilläliikkujat tiedämme: ilman konevoimaa ei aluksessa ole ohjattavuutta.

Vaihda reagoiminen suunniteltuun toimintaan. Eron huomaat oman työajan paremmassa käytössä sekä sisään tulevan kaupan määrässä ja hinnassa. Reaktiivinen markkinointikulttuuri ei usein perustu mittaamiseen – jolloin reagoiminen vain jatkuu. Kun ei olla tietoisia siitä, mitkä toimet kannattavat ja mitkä eivät, energiaa tuhlataan taivaan tuuliin ja ollaan kuin purjelaiva virran vietävänä ilman todellista suuntaa.

Seilaa uusiutuvalla energialla kohti kestävää markkinointia – stop kertakäyttökulttuurille

Toisto on tärkeimpiä työkaluja markkinointiviestinnän perillemenon varmistamiseksi ja asiakkaan luottamuksen herättämiseksi. Mikäli tämänhetkistä viestiäsi ei voi tunnistaa osaksi aikaisempaa viestintääsi, joudut jokaisen kampanjan ja myyntiviestin suhteen lunastamaan paikkasi kuin ensimmäistä kertaa, yhä uudelleen ja uudelleen.

Pohdi myös sitä, että miksi asiakas luottaisi palvelusi johdonmukaisuuteen ja palvelulupauksen täyttämiseen, mikäli jo viestinnässä on epäjohdonmukaisuuksia?

Älä tuhlaa resurssejasi kertakäyttökulttuuriin. Ja muista käyttää sisältöjäsi koko asiakaspolun matkan ajan. Johda asiakkaasi systemaattisesti kohti myyntiviestiä ja tuotettasi. Pelkät myyntisivut eivät riitä, asiakas on saatava kiinnostumaan tuotteestasi. Siihen tarvitset johdonmukaisuutta, tarinapolun, joka johdattaa asiakasta jokaisessa kohtaamisessa.


strateginen matkailumarkkinointi Anni Järvenpää

Navigoi kohti kestävää markkinointia steppi kerrallaan:

Luo selkeä yksi elämyksellinen ydintarina yrityksellesi. Tarina ohjaa niin tuotteistamiseen, palvelumuotoiluun kuin myös markkinointiviestintään liittyviä valintojasi (muista aina pääviestit, kärkituotteet ja pääkohderyhmä!)

Varmista, että yritykselläsi on brändiohjeistus – ja noudata sitä viestinnässä aina.

Vuosikellon luominen ja sen jatkuva seuraaminen (laita stoppi yllätyksille ja sesongeista myöhästymisille).

Markkinoinnin ja myynnin tekemisten budjetointi (Kuinka edullista esim. jatkuva Facebook-mainonta lopulta onkaan?)

Tiedolla johtaminen käyttöön: kuukausittainen myynnin ja markkinoinnin tulosten ja ROI:n sekä asiakaspalautteiden seuraaminen, tallennus ja tulosten pohjalta markkinoinnin toimenpiteiden johtaminen.

Nyt voit napittaa kapteenin parkatakkisi tiukemmin kiinni ja työskennellä rauhallisesti jokapäiväisen operatiivisen työsi parissa. Markkinoinnin ja myynnin koneisto syöttää sinulle suunnitellusti ja optimoidusti liiketoimintamallisi mukaista kauppaa. Tilanne on hallinnassa ja seuraavat sesongit tuovat sinulle myyntiä paremmalla katteella.

Lähdetäänkö rakentamaan yrityksellesi kestävän ja toimivan markkinoinnin perustukset? Ota yhteyttä Supervoimiin, autamme sinua luomaan tehokkaan koneiston, jonka avulla suunnistat tulevaan kestävästi, pääset pois tehottomasta markkinoinnista ja luot kasvua, jolla on jatkuvuutta >>

Värikästä syysaikaa,

Anni

Anni Järvenpää vastaa Supervoimat.net-tiimin TOIMINTA-työstä, eli strategisesta markkinointisuunnitellusta ja tuotteistuksesta. Anni ja yrityksensä Point Box® on kulkenut usean suomalaisen palvelu- ja matkailuyrityksen vierellä 7 vuotta  toteuttaen mm. brändin luomista ja –hallintaa, konseptointia, palvelumuotoilua, lanseerauksia, vuosikellon mukaisia markkinointitoimenpiteitä ja kanavahallintaa sekä sesonkikampanjointia. Anni on ollut myös useassa strategiatyöskentelyssä merkittävässä roolissa joko asiantuntijana tai projektivastaavana.

Markkinointisuunnittelua Anni on tehnyt aikaisemmin Restel Hotel Groupin ja Viking Linen palveluksessa huolehtimalla mm. Cumuluksen, Rantasipin, Holiday Innin, Hotel Bonus Clubin sekä Punaisen laivaston brändien mainonnasta sekä digitaalisesta asiakaspolusta.

Hän on myös suorittanut matkailualan maisteritutkinnon arvostetussa Stavangerin yliopistossa Norjassa. Tämä sosiaalitieteiden laitoksen alainen tutkinto syvensi jo entuudestaan työkokemuksen kautta saatua tietoa asiakkaan käyttäytymisestä sekä markkinoinnin tärkeimmistä vaikutuksista asiakkaan ja palvelutarjoajan välillä.

Avainsanat: , , , , , , , , , ,