blogi matkailun tiedolla johtaminen

Tuhlaatko resursseja turhiin asioihin? Vaihdatko yrityksesi markkinointiviestinnän keinoja kuin tuuliviiri? Viekö jatkuva uudistamisen pakko sinua kuin märkää rättiä?

Nyt on hyvä aika tarkastella markkinointiasi kestävyyden näkökulmasta. Olisiko kestävä ja sisällöllisesti jatkuvampi markkinointi tuottavampaa kuin esimerkiksi taktinen hintakampanjointi? Johtaako uudistumispaine ei-tuloksellisiin muutoksiin, eivätkä asiakkaat ehdi sitoutua yrityksesi tarinaan? Miten säästäisit, mutta samalla tekisit entistä tehokkaampaa markkinointia? Voisiko tuuliviirisi muuttua nuoleksi, joka vie suoraan napakymppiin?


matkailun supervoimat tarinallistaminen

Kestävä markkinointi rakentuu yhden vahvan tarinan varaan

Miten etenet? Luo selkeä yksi elämyksellinen ydintarina yrityksellesi. Ammenna siitä myös markkinointiviestinnän tarpeisiin.

Yksittäisistä huomiotempuista ja markkinointikampanjoista tulee pyrkiä kohti pitkäjänteisempää markkinointia, jossa sama tarina jatkuu niin palvelussa paikan päällä kuin viestinnässäkin.

Tässä apuna on matkailuyrityksen oma elämyksellistävä ydintarina, punainen lanka, joka ohjaa niin tuotteistamiseen, palvelumuotoiluun kuin tietysti myös markkinointiviestintään liittyviä valintojasi. Mitä vahvemman oman tarinaelämyksen tuotat, sitä paremmin erotut.

Tarinallistaminen tarjoaa etenkin matkailuyrityksille uudenlaisen työkalun, aikaa kestävän ja asiakkaita sitouttavan markkinoinnin rakentamiseen. Se tarjoaa välineitä sellaisen tarinamaailman ja tarinakokemuksen luomiseen, johon sitoudutaan pidemmäksi aikaa. Parhaimmillaan myös kohteessa vierailun jälkeen, esim. digitaalisina tarinatuotteina.

Yrityksen markkinointiviestintää ei tulisi laittaa tasaisin väliajoin uusiksi, aivan täysin uusia tarinatuotteita ei tulisi lanseerata. Sinun kannattaisi sen sijaan rakentaa kestävästi samaa tarinaa eteenpäin. Tarina elää ja kehittyy, mutta kaikkea ohjaa vahva yksi punainen lanka, joka määrittelee sinun yrityksesi erottavat tarinan elementit. Sen mihin tarinaan juuri sinä kutsut asiakkaasi mukaan.


matkailun supervoimat tarinallistaminen

Näin säästät kestävällä markkinoinnilla

Varo, että et luo useita tarinoita, luo yksi vahva tarina ja siitä erilaisia versioita erilaisille kohderyhmille. Kaikki liiketoimintasi tarinat kumpuavat ydintarinastasi.

Kestävä markkinointi haastaa markkinoinnin perinteistä tekemistä, jossa lähdetään useimmiten liikkeelle yrityksen tuotteista ja brändistä. Nyt rakennetaan ensin ydintarina, sitten yrityksen tuotteet ja palvelut sekä erityisesti niihin linkittyvät palveluprosessit tarinallistamisen avulla erottuviksi ja kiinnostaviksi. Ja vasta sitten tämän tarinaksi muotoillun toiminnan pohjalta toteutetaan yrityksen markkinointiviestinnän toimenpiteitä tarinalähtöisesti. Kun toimit näin, et rakenna koko ajan jotain täysin uutta.

Tarvitset kuitenkin myös vahvan brändin tuotteesi erottuvalle ja ammattimaiselle markkinoinnille. Tästä kollegani Anni Järvenpää ottaa kopin. Hän avaa ensi kuun blogissa mm. brändinhallintaa elämysteollisuudessa.

Saat markkinointiviestinnän panostuksista enemmän irti. Voit myös uusiokäyttää erilaisia tarinan elementtejä sekä palveluissa että markkinointiviestinnässä entistä enemmän. Säästät resursseja myös palvelun tasolla. Asiakkaat ehtivät sitoutua tarinaasi, ja yrityksesi tulee tunnetuksi tarinasta, jota heille erilaisina elämyksinä myyt.

Lähdetäänkö rakentamaan yrityksellesi oma punainen lanka, joka muuttaa tuuliviirisi nuoleksi, joka osuu tavoitteeseen, tuottaa tulosta? Ota yhteyttä Supervoimiin, autamme sinua luomaan vetovoimaisen tarinan ja viemään sen käytäntöön haluamallasi tavalla >>

Aurinkoisin eloterveisin,

Anne

Anne Kalliomäki vastaa Supervoimat.net-tiimin TARINA-työstä. Anne on tarinallistaja ja tarinallistaminen-menetelmän kehittäjä. Hän toi tarinallistaminen termin ja tarinallistaja-ammattinimikkeen liiketoiminnan kentälle 10 vuotta sitten. Anne on tehnyt yli sata ydintarinaa, satoja tarinallistamisen koulutuksia eri liiketoiminnan aloille ja kirjoittanut palkitun kirjan tarinallistamisen menetelmästä.
Hän haluaa iloita kanssasi siitä, mitä tarinallistamisen avulla voidaan sinun yrityksesi liiketoiminnassa saavuttaa. Anne auttaa sinua menestymään muuttuneessa maailmassa, jossa asiakaskokemus, tunteet, elämyksellisyys ja merkityksellisyys ovat liiketoiminnan ytimessä.

Avainsanat: , , , ,