blogi matkailumarkkinointi


Joulun ajan lahjat valitaan, pakataan, kääritään kauniiseen paperiin ja toimitetaan läheiselle tai ystävälle. Markkinointisuunnitelman laatimisessa pätevät samankaltaiset periaatteet. Suunnitelman filtteröinti ja fokusointi on valintaa, pakkaamista ja viestin toimittamista oikeaan osoitteeseen.

Viestintä on ensimmäinen askel asiakasvirran johdattamiseksi siihen kuuluisaan ”ostosuppiloon”. Suppilo tosin on aika harhaanjohtava termi, koska enemmänkin kyseessä on siivilä, joka vuotaa useastakin kohdasta.

Joskus on vaikea hallita markkinointikampanjoita ja saada niitä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tilanne on kuin joulun alla, meitä vedetään moneen suuntaan yhtäaikaisesti, fokusointi katoaa.
Kampanjat saattavat olla tehottomia, eikä kauppaa markkinoinnista huolimatta saadakaan odotusten mukaisesti.


Myös mittarit ja KPI’t on hyvä asettaa. Tärkein mainonnan mittari on hyvä pitää mielessä: tulos, eli syntyneet kaupat. Etenkin näinä haastavina aikoina suunnitelmallisen tekemisen luoma markkinointi- ja myyntikoneisto luo turvaa ja mielenrauhaa.

Parhaimmillaan tunnelmat ovat kuin joulupukilla: joulu ympäri vuoden.


Supervoimat.net-tiimimme auttaa sinua rakentamaan strategisen markkinointisuunnitelman, jolla ohjaat asiakkaat ostosuppiloon, jossa pysytään aina ostoon asti. Ja vielä sen jälkeenkin, sillä tuttu asiakas on sitoutunut asiakas.

Laita viestiä niin katsotaan yhdessä, miten se sinun yrityksessäsi parhaiten onnistuu >>.

Joulukuisin terveisin ja voimia loppuvuoteen toivottaen,

Anni

Avainsanat: , , ,